Vanhanajan karpalokastike

Pakastekarpaloita.

Pakastekarpaloita.

Voit tarjota ystäväperheellesi päivällisruoaksi jauhelihapihvejä, jos teet siihen tällaisen herkullisen karpalokastikkeen.

  • 1,5 dl karpaloita
  • 3/4 dl sokeria (paljon vähemmän, jos käytät stevia-sokeria)
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl maissijauhoa
  • 1/2 dl kuohukermaa (tarvittaessa laktoositonta)

Mittaa kattilaan karpalot, sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, niin että karpaloista irtoaa mehu.

Lisää kattilaan punaviini, balsamiviinietikka, suolaa ja mustapippuria. Keitä edelleen noin 10 minuttia.

Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää vesitilkkaan sekoitettu maissijauhosuuruste ja kerma. Keitä pari minuuttia.

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *