Vadelma-chiatuorepuuro

Vadelma-chiatuorepuuro

Vadelma-chiatuorepuuro Helsingin Sanomien ruokatorstaissa.

Helsingin Sanomien ruokatorstai on julkaissut vadelma-chiatuorepuuron reseptin, jota muuntelemalla saat varmasti mieluisan ja terveellisen aamu- tai ilta-aterian tai välipalan.

  • 4 dl manteli-, soija tai riisimaitoa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia tai sitä makeutusainetta, jota itse suosit
  • 1,5 dl chia-siemieniä
  • (2 tl raastettua luomusitruunankuorta)
  • 4 dl kotimaisia pakastevadelmia
  • 4 dl rouhittuja pähkinöitä. Reseptissä suositellaan macadamiapähkinöitä mutta mitkä tahansa suosikkipähkinäsi tai niiden sekoitus käy.

Mausta maito hunajalla. Lisää chia-siemenet (ja raastettu sitruunankuori). Sekoita hyvin. Anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 10 minuuttia tai ainakin siihen asti, kunnes seos on geelimäistä. Voit tehdä tämän pohjatyön jo edellisenä iltana, jos mielit tätä aamupuuroksi.

Sekoita tasaiseksi ja annostele neljään tarjoiluastiaan. Nosta päälle marjat ja pähkinärouhe.

Suusi ja suolistosi tykkää!

 

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *