Raakaleipurin marjakakku

marjaraakakakkuSain lahjaksi Maria Lönnqvistin kirjan Raakaleipurin parhaat kakut. Kun suurperheemme oli määrä kokoontua kevätsynttäreille, kokeilin kirjan marjaraakakakkua. Se onnistui hyvin.

Pohja

  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl manteleita
  • 1 dl taateleita
  • ripaus vuorisuolaa

Marjatäyte

  • 5 dl cashewpähkinöitä
  • 600 g marjoja
  • 1 dl sulaa kaakaovoita
  • 3/4 dl hunajaa
  • 1/4 dl sitruunan mehua
  • 1/2 tl aitoa vaniljajauhetta
  • ripaus vuorisuolaa

Pingota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilulautaselle.

Jauha mantelit ja pekaanipähkinät monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella jauhoksi. Lisää joukkoon taatelit ja sekoita ainekset tasaisesti yhteen. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi.

Sekoita marjatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. Cashewpähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti.

Jäähdytä kakkua pakastimessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta siististi. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää, ja sen voi myös pakastaa.

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *