Moderni marjakakku edelleen kehittettäväksi

Modernin marjakakun pala

Kakkusi väri vaihtelee valitsemiesi marjojen mukaan. Tästä kakusta mustikka tekee aika tumman. Kakunpalaa ei ole vielä koristeltu marjoilla,

Olen haaveillut pitkään marjakakusta, joka olisi herkullinen, jossa käytettäisiin terveellisiä ainesosia ja joka valmistettaisiin terveellisellä tavalla. Marjat olisivat kotimaisia mutta muut ainesosat voisivat tulla muualta maailmasta, kunhan vain olisivat mielellään luomua ja reilua kauppaa. Useita reseptejä yhdistämällä kehittelin seuraavan kakun, jota toivon Sinun kehittävän edelleen.

Pohja
  • 3 dl kuorellisia manteleita
  • 3 dl kotimaisia marjoja
  • 1 banaani
  • 4 rkl kookosöljyä
  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 0,5 dl kaakaomassaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl stevia-sokeria
  • (1 tl kardemummaa tai kanelia)
Täyte
  • 2,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 6 dl kotimaisia marjoja
  • 3 kypsää banaania
  • 2 dl cashew-pähkinöitä
  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 0,5 dl kaakaomassaa
  • 2 tl stevia-sokeria
Koristeluun

Marjoja

Laita mantelit ja cashew-pähkinät erikseen likoamaan jääkaappiin yön yli. Näin niitä on helpompi käsitellä ja niiden ravintoaineet irtoavat käyttöösi helpommin.

Valmista ensin pohja. Kaada manteleiden liotusvesi pois ja laita pohjan ainekset astiaan, jossa voit hienontaa ne sillä härvelillä, joka huushollissasi on. Minä käytin sauvasekoitinta.

Sulata kookosöljy ja kaakaomassa vesihauteessa ja lisää taikinaan. Sekoita taikina mahdollisimman tasaiseksi massaksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka tuorekelmulla. Painele taikina vuokaan.

Valmista täyte. Kaada cashew-pähkinöiden liotusvesi pois. Sulata kookosöljy, kaakaovoi ja kaakaomassa vesihauteessa. Laita muut ainesosat astiaan ja sekoita sauvasekoittimella (tai monitoimikoneella) tasaiseksi massaksi. Lisää sulattamasi ainesosat ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen.

Irrota vuoan rengas. Siirrä kakku kelmun avulla tarjoiluvadille ja leikka ylimääräinen kelmu reunoilta pois. Ripottele kakun päälle koristeeksi marjoja.

Kehitettävää

Puolukka-raakakakun reseptissä, jota käytin tämän marjakakun kehittelyyn, oli pohjassa 3 dl  rusinoita. Minä halusin kakusta marjaisen, joten käytin pohjassakin marjoja. Toinen resepti, jota käytin, oli Helsingin Sanomien Ruokatorstaissa julkaistu Suvi Tikamon kehittämä laventelisen mustikka-valkosuklaaleivoksen resepti. Siinä oli minun makuuni liian paljon kookosöljyä ja kaakaovoita ja liian vähän marjoja. Siksi lisäsin marjojen osuutta täytteessä.

Maku tässä kehittelemässäni kakussa on hyvä, mutta kehiteltävää jäi vielä koostumukseen: kakku saisi olla hieman jämäkämpi. Jatkapa Sinä kehittelyä tästä ja kerro kokemuksistasi.

Toivon sekä kotikäyttöön että kahviloihin tarjolle marjaherkkuja, jotka ovat terveellisiä ja eettisiä.

Amie Aalto

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *