Marjapasha

Lapset virpoivat pääsiäispashan tuoreeks terveeks.

Naapurin lapset pölähtivät virpomaan, kun olin laittamassa tätä reseptiä verkkoon.

Valmistan tämän marjapashan nautittavaksi tallilla. Meitä lähtee kolme ystävystä pitkäperjantain ratsastukselle. Sen päätyttyä nautimme tallikahvit ja marjapashaa.

  • Pakasteviinimarjoja 2 dl
  • Pakastepuolukkaa 1 dl
  • Reilun kaupan luomubanaaneja 3 kpl
  • Kuorellisia luomumanteleita 1,5 dl
  • Vispikermaa (minun takia laktoositonta) 1,5 dl
  • Rahkaa (minun takia laktoositonta) 1,5 dl
  • (Marjakastiketta tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, minun takia laktoositonta)

Minulla on sauvasekoittimessa pieni jauhinosa (mylly). Jauhan siinä ensin mantelit aika hienoksi jauheeksi. Ei tosin haittaa, jos muutama vähän isompikin palanen on joukossa.

Sitten vatkaan kerman.

Laitan marjat ja banaanit korkeaan astiaan ja sekoitan ne sauvasekottimella. Lisään mantelijauhon, rahkan ja kermavaahdon ja sekoitan tasaiseksi.

Minä tarjoilen pashan talliolosuhteissa uusiokäyttämällä raejuustopurkkeja, jotka päällystän kontaktimuovilla. Raejuustopurkkeihin on valmistaja laittanut kannen, mutta saman kokoisessa rahkapurkissa ei kantta jostain syystä ole. Tarjoile Sinä marjapashasi pääsiäismäisimmästä kupista, joka Sinulla on.

Marjapashan päälle sopii Lapin marjakastike, joka on maailman parasta, tai vaahtoutuva vaniljakastike – kotioloissa vaahdotettuna, meillä tallissa suoraan pullosta.

Voit herkutella huoletta – kaikki aineisosat ovat terveellisiä jo yksinäänkin ja varsinkin yhdessä!

Amie Aalto

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *