Marjanpoimijan sielunelämää

Tapio Harjuniemi - vanha marjanpoimija Kemistä.

Tapio Harjuniemi – vanha marjanpoimija Kemistä.

Marjanpoimija on hieman salaperäinen, varsinkin hillanpoimija – menee metsään salaa, tekee eksytysmutkia, ei kerro hillapaikkoja, tulee täyden hillaämpärin kanssa jostakin korven kätköistä.

Toiset luulevat, että marjastajalla on jotain salatietoa: onko väleissä metsän pikkuväen kanssa, kertovatko ne marjapaikat poimijalle?

Tosiasiassa marjastaja on nöyrä, marjathan poimitaan maasta. Mutta ajatus on kirkas ja vapaa.

Joskus ajatus lentää kurkiparven mukana, joka niin haikeasti huutaa jäähyväisiä. Tai korpin matkassa, joka tietää ja näkee kaikki metsän tapahtumat. Joskus ajatus kulkee kuin aran teeren siivillä.

Yleensä ottaen marjastaja ei ole mikään lällykkä eikä löllykkä vaan hyvinkin tarpeellinen yksilö tässä maailmanjärjestyksessä.

Tapio Harjuniemi, vanha marjanpoimija
Kemi

-> Palaa edelliselle sivulle
Yksi kommentti kohteessa “Marjanpoimijan sielunelämää
  1. Ulla Blomquist kirjoitti:

    Nyt on mustikoiden aika. Syön mustikoita litran päivässä tai ainakin puoli- mansikatkin maistuvat, mutta ostaisin moelelläni ilman torjunta-aineita kasvatettuja mansikoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *