Marjainen synttärikakku

marjoja ja synttärit 010Suurperheemme kokoontui syyssynttäreille. Tällä kertaa saatiin kasaan yhdeksän aikuista ja neljä lasta, kolme sukupolvea. Synttärikakuksi tein vohveli-marjakakun.

Vohvelit

  • 5 dl soija-, kaura- tai riisijuomaa
  • 2 dl kvinoajauhoa ja 2 dl maissijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl Intiaanisokeria (raakaruokosokeria)
  • 3 luomumunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl seesamöljyä

Nämä ainesosat on valittu siksi, että ne käyvät, vaikkei maitosokeri tai viljojen sokerit sulaisikaan tai gluteeni ei sopisi. Mikäli synttäriseurueessa ei tarvitse huomioida näitä, voit käyttää mieleistäsi maitolaatua juoman sijaan, tai vehnäjauhoja sekä suosimaasi sokeri- ja öljylaatua.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Laita kaikki ainesosat kulhoon ja vatkaa sekaisin. Voitele vohvelirauta ja paista vohvelit. Minä käytän vohveliraudan voiteluun kookosöljyä, mutta rypsiöljykin käy. Jos äitisi ei ole lahjoittanut sinulle vohvelirautaa, kuten minulle, niin tee lettutaikina ja paista isoja lettuja – paistinpannuhan on huushollissa kuin huushollissa. Tietysti myös perinteinen täytekakkupohja käy, mutta silloin tingit jo ravinteikkuudesta ja terveellisyydestä.

Marjatäytteet

  • 2 dl vadelmia
  • 2 dl mustikoita
  • 2 dl mustaherukoita
  • 2 dl tyrnejä
  • 4 tl stevia-sokeria
  • 4 banaania
  • 1 dl merilevähiutaleita (Agar Agar) ja 2 dl vettä

Jos et kesällä käynyt vatussa etkä poiminut mustikoita, jos isäsi ei aikoinaan istuttanut mustaherukkatarhaa, jota nyt hoidat, tai et ole itse istuttanut autotallisi taakse häälahjaksi saamiasi tyrnityttöjä ja -poikia, kuten minä, turvaudu kotimaisiin marjapakasteisiin, esimerkiksi Marjexin .

Sekoita kukin marjalaatu, banaani ja stevia-sokeri keskenään. Laita kattilaan vesi ja merilevähiutaleet. Keitä kiisseliä 5 minuuttia. Jaa kiisseli tasaisesti kutakin marjaa kohden ja vatkaa tasaiseksi.

Valitse vohveleille sopiva vuoka ja vuoraa se tuorekelmulla. Laita vohveli alimmaiseksi ja päälle tyrnisekoitus, sitten taas vohveli ja mustaherukkasekoitus, vohveli ja mustikkasekoitus, vohveli ja vadelmasekoitus jne. kunnes ainesosat on käytetty. Laita vohveli ylimmäksi.

Kääri kakku tuorekelmuun ja laita hyytymään jääkaappiin vaikkapa yön yli. Kakun hyydyttyä kupsauta se kauniille alustalle ja koristele 2 desilitralla (tarvittaessa laktoosittomalla) vispikermalla.

Herkullista ja terveellistä!

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *