Marjadrinksu täyden viikonlopun iltaan

Marjadrinksu maistuu ratsastuksen jälkeen.

Marjadrinksu maistuu ratsastuksen jälkeen.

Oli ollut valtavan antoisa viikonloppu. Lauantaina kokoontui Suomen sosiaalisesta mediasta kiinnostunut väki Aalto-yliopiston Design Factoryyn Otaniemeen oppimaan uutta ja vaihtamaan kokemuksia sosiaalisen median (some) käytöstä. Se oli oikein voimannäytös yhteisöllisestä tapahtuman järjestämisestä. Twitterissä tapahtuman löytää merkinnällä #SomeTime2013.

Sunnuntaina oli ensin kolme tuntia mustalaistanssin intensiivikurssia ja sen jälkeen ratsastusretki mustalaishevosella. Tähän kaikkeen kotikaupunkini Lohja tarjosi mahdollisuuden.

Kun kaiken jälkeen istuin sohvalle odottamaan jääkiekon maailmanmestaruuskisojen finaaliottelun alkamista, rupesi haluttamaan marjadrinksua.

 • Niinpä otin 1 dl:n sulaneita mustaherukoita. Jos Sinulla on joitain muita marjoja käytettävissäsi, ne toki käyvät.
 • Sekoitin niihin 2 tl Intiaanisokeria ja survoin sekaisin sauvasekoittimella. Laita Intiaani- tai muuta Reilun kaupan raakaruokosokeria sen mukaan, kuinka imelänkipeä olet.
 • Otin ison ja nätin (Iittalan) lasin, lorautin pohjalle 4 cl Koskenkorvaa. Mikä tahansa kirkas tietenkin käy.
 • Täräytin marjamurskeen päälle, sitten lorautin vielä sekaan 4 cl Kaskein Marjan 100-prosenttista karpalomehua.
 • Terästyksen jälkeen pituusosuudeksi lisäsin vettä ja vichyä reilun desilitran kumpaakin. Lorauta Sinä pituuttat makusi ja lasisi koon mukaan.

Skoolaan tällä marjadrinksulla SomeTime2013:ssa tapaamieni virkistävien ja elvyttävien ihmisten kanssa. Raitis drinksuntekijä jättää tietenkin Koskenkorvan pois. Ollaan yhteydessä.

Teksti: Amie Aalto

Kännykkäkuvat: Mustalaishevosen omistaja Annamari Lammassaari

-> Palaa edelliselle sivulle
2 kommenttia kohteessa “Marjadrinksu täyden viikonlopun iltaan
 1. Amie Aalto kirjoitti:

  Äsken kotiin tultuani tein juoman tehosekoittimessa niin, että jätin pois Koskenkorvan ja lisäsin puolikkaan banaanin. Tuli tosi raitis ja reilu versio!

 2. Amie Aalto kirjoitti:

  Twitterin kautta tuli toive saada lisää tietoa mustalaisratsastuksesta. Hevonen, jolla ratsastan, on Estonian Sport. Sitä kutsutaan myös mustalaishevoseksi. Viime lauantaina ajoittui pieni hevosvaellus mustalaistanssin intensiivikurssin jälkeen. Tulin tallille pitkässä hameessa ja huivissa. Saimme hevosen omistajan, ystäväni Annamarin kanssa päähämme, että ratsastellaanpa maastossa ensin ilman satulaa, kypärää ja kenkiäkin. Hyvää harjoitusta istunnastahan sekin on. Maasto ja metsä oli huikean kaunis vuokkoineen, rentukoineen, kukkivine mustikoineen ja tuomineen. Tämän jälkeen toki puin päälle ratsastushousut, palaliivit ja kypärän ja otin oikein ratsupiiskankin. Sitten ravailtiin ja laukkailtiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *