Karpalo-lakkakiisseli – raikasta marjaista

Karpalo-lakkakiisseliä

Suvussa kulkenutta suosoppaa.

ET-lehti julkaisi 25.9.2013 numerossaan reseptin, joka oli peräisin Sirpa Äikäältä Keuruulta. Tämän suvussa kulkeneen ”suosopan” ohjeen Sirpa haluaisi säilyttää jälkipolville. Raikas marjainen saattaa maistuakin jouluherkuttelun jälkeen.

Ainekset 4 – 6 annokseen

  • 1 l vettä
  • 2 dl pakastekarpaloita
  • 1 – 2 dl sokeria tai 1/4 – 1/2 dl stevia-sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 3 dl pakastelakkoja

Keitä karpaloita vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne alkavat hajoilla pirskahtaen. Siivilöi liemi ja painele marjoista irtoava mehu siivilää vasten kattilaan. Mausta mehu sokerilla. Sekoita perunajauhot tasaiseksi tilkkaan vettä. Kaada suurus ohuena nauhana mehuun samalla sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa. Lisää joukkoon lakat.

Että mistäkö näitä herkullisia ja terveellisisä ainesosia saa? Ellet itse ole ollut syksyllä suolla, etsi K-kauppojen, Citymarkettien, S-markettien ja Prismojen pakastealtaista Biokian lakkoja ja Marjexin karpaloita.

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *