Kardemummainen marjaleivos

Kardemukkaiset marjaleivokset

Tässä kardemummaiset marjaleivokset ovat vielä silikonivuoassaan, mutta vuoasta ne saa irrotettua helposti.

Etsin joulun aikaan marjaista vaihtoehtoa tortuille, sillä perheessämme on jäseniä, joilla vehnä ei sula. Laitoin Twitterissäkin reseptin hakuun, vaan enpä saanut vastauksia. Piti ratkaista leivosasia itse. Onneksi olin saanut miniältäni edellisenä jouluna lahjaksi Maria Lönnqvistin kirjan Raakaleipurin parhaat kakut. Sielt löytyi karhunvatukka-hasselpähkinäleivos, jota kehittelemällä päädyin tähän kardemummaiseen marjaleivokseen – tosi helppoon ja maukkaaseen. Annoksesta tulee 6 kuvan kokoista leivosta.

Marjatäyte

  • 3 dl mustaherukoita tai muita marjoja
  • 3 rkl chiansiemeniä
  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 2 rkl hunajaa

Hasselpähkinäpohja

  • 3 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl tuoretta sitruunamelissaa
  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus vuorisuolaa

Laita kaakaovoi sulamaan kupposeen vesihauteeseen. Soseuta marjat, lisää chiansiemenet ja puolet sulaneesta kaakaovoista sekä hunaja.

Jauha hasselpähkinät ja sitruunamelissa hienoksi jauhoksi. Lisää toinen puoli sulaneesta kaakaovoista samoin kuin hunaja, kardemumma ja suola.

Painele pohjataikina vuokaan. Täytä sisus marjatäytteellä. Laita leivokset jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Irrota leivokset vuoasta ja laita tarjolle. Herkullista ja terveellistä!

Amie Aalto

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *