Juhannuksen marjakimara

Pirjo Sipi - laulaja ja lauluntekijä.

Pirjo Sipi osallistuu marjakimarasta nautiskeluun.

Juhannus on niin ihanan valoisaa aikaa, että silloin kannattaa tarjota jotain todella hyvää. Ehdotan juhannuksen marjakimaraa.Kaivapa siis pakastimestasi tai osta kaupasta kotimaisia marjapakasteita, esimerkiksi mustikkaa, vadelmaa, puolukkaa, lakkaa, mustaherukkaa ja tyrniä. Vähempikin tietysti riittää.

Varaa lisäksi maitorahkaa (tarvittaessa laktoositonta), kuohu- tai vispikermaa (tarvittaessa laktoositonta), vatkautuvaa vaniljakastiketta (tarvittaessa laktoositonta) ja muutamaa sorttia pähkinöitä, esimerkiksi cashew-, saksan-, pecan- tai hasselpähkinöitä, tai jos olet pähkinäallergikko seesamin-, pellavan-, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä. Pähkinöitä ja siemeniä voit mieluusti sekoittaakin – ne, kuten marjat, ovat erinomaista ravintoa. Varaa lisäksi reilun kaupan luomubanaaneja.

Yhtä marjalajia varten varaa

  • 2,5 dl marjaa
  • 3/4 dl pähkinä- ja siemensekoitusta
  • 1/3 purkkia (sitä pientä pyöreää) rahkaa
  • 1,5 banaania
  • 5 rkl kermavaahtoa.

Jauha ensin pähkinät ja siemenet hienoksi. Survo sitten marjat ja banaani sekaisin. Vatkaa kerma ja vaniljakastike. Sekoita vaniljakastiketta lukuun ottamatta muut ainekset kulhoon.

Valmista samalla tavalla ”taikina” muista marjalajeista.

Laita eri ”marjataikinoita” yhdelle vieraalle tarkoitettuun tarjoiluastiaan, niin että niistä tulee kimara ja lisää lopuksi vaniljakastikevaahto upeaksi kiekuraksi.

Jos teet tämän ohjeen mukaan kimaran kuudesta marjalajista, voit kestitä 25 – 30 vierasta. Itse nautit ja vieraasi varmasti nauttivat valon ohella mustikan, vadelman, puolukan, lakan, mustaherukan ja tyrnin hillittömän ihanista aromeista.

Amie Aalto

PS

Pystytin yhtenä päivänä työpaikalleni pop-up-marjabaarin ja tarjosin työkavereilleni marjakimaran. Että kehuivat! Marjabaarissa esiintyi tökaverini Pirjo Sipi, joka tekee ja esittää kitaran kanssa ihania luonnonläheisiä lauluja. Pirjo osallistuu juhannuksen juhlintaan laulaa heläyttämällä.

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *