Innostutko marjoista?

tyrni_amie_800px

Minä kuulun niihin, jotka ovat imeneet marjainnostuksen äidinmaidosta. Metsästäjä-keräilijäheimon jälkeläisellä mieltymys marjojen makuun on jo DNA:ssa.

Muistan, miten äiti lastasi kolme pientä tytärtään ja kaksi täyttä vattusankkoa polkupyörään ja viiletti alas vaaranrinnettä. Se oli elämys.

Yhtenä kesänä, kun istuin äidin pyörän tarakalla ja pyöräilimme kirkonkylän kansakoulun ohi, äiti koki velvollisuudekseen kertoa, ettei joulupukkia ole olemassa. ”Ei kai sitten keijujakaan”, päättelin itku kurkussa. Haluan ottaa tämän vahingon takaisin yhdistämällä marjoihin mielikuvitusmaailman. Onneksi olemme Suomessa taitavia tekemään esityksiä, multimedioita, videoita, filmejä ja pelejä. Makua ja mielikuvitusta!

Tuonaikaiset kainuulaiset hankkivat merkittäviä sivutuloja marjanpoiminnalla. Lapset poimivat rahat koululaukkuun, aikuiset autoon. Sekin oli marjainnostusta.

Nykyäänkin suomalaiset harrastavat innokkaasti marjanpoimintaa, yli puolet suomalaisista marjastaa. Metsät ja marjat merkitsevät monille paljon.

Pakastus on tullut hillojen tilalle, eikä sokerin kanssa tarvitse enää läträtä. Meillä  on edellytykset käyttää poimimamme marjat terveellisesti.

Teollisuus valittaa, ettei marjoja tule tarpeeksi kauppaan, ja tuotteissa on marjoja vain nimeksi. Tällaiset tuotteet eivät innosta. Ihmiset haluavat marjat aitoina, marjan makuisina. Aitoihin marjoihin perustuvia tuotteita on, mutta ne hukkuvat hyllyihin. Meidän pitää saada ne nykyistä paremmin esille. Yritetään tätä sosiaalisen median keinoin: www.facebook.com/marjainnostus. Yritetään keksiä myös keinoja, jolla marjanpoimintaa piristetään ja saadaan lisää marjoja kauppaan. Hyviä ideoita on.

Tyttäreni varttui aikana, jolloin nuoret reagoivat kasvissyönnillä maailman pahuuteen. He eivät halunneet, että eläimet kuolevat heidän vuokseen.

Maailman pahuuteen voi reagoida nykyäänkin valmistamalla kotioloissa terveellisiä marjaherkkuja samoin kuin luomalla Suomeen herkullisen ja terveellisen marjatuoteperheen ja sen ympärille kiehtovan mielikuvitusmaailman. Se auttaa painonhallinnassa ja  hampaiden hoidossa. Se tuo apunsa sydänvaivoihin, verenpaineeseen, korkeaan kolesteroliin, silmien väsymiseen… Mitä terveysvaikutuksia marjoilla onkaan!

Kuten Viestintä-Aallon internettisivuston Aineisto-osiossa julkaistusta aineistosta voi lukea, marjoissa on kaikki kohdallaan: maku, näkö, terveellisyys, ekologisuus, eettisyys. Ei marjoista voi olla innostumatta. Innostuthan Sinäkin.

Amie Aalto

-> Palaa edelliselle sivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *